×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Mandag d. 9. marts 2020, kl. 19:00

Der er liv i sproget! 

Det bevæger sig, det knirker og knager, det forarger og forbistrer. Først og fremmest så forløser det imidlertid, og det danner fællesskaber. Sproget, det daglige, talte og skrevne dansk, er i stadig udvikling. Ord, vendinger og begreber opstår, andre forgår. Ord importeres, fordrejes og slides op.

I foredraget "Liv i sproget" vil Johannes Nørregaard Frandsen give eksempler på sprogets skønne og skæve liv, ligesom han vil diskutere forholdet mellem sprog, historie, identitet og selvbilleder. Det vil ske i afslappet form med plads til spidse bemærkninger og humoristiske eksempler fra den store kuffert af bagage, vi kalder det danske sprog. I foredraget trækker Johannes Nørregaard Frandsen blandt andet på sin bog Kovendinger. Liv i sproget fra 2016.

Johannes Nørregaard Frandsen, f. 1950, er magister i Nordisk litteratur og Historie og professor i Dansk litteratur- og kulturhistorie ved Syddansk Universitet og leder af H.C. Andersen Centret. Han har udgivet en lang række bøger og artikler om litteratur, kulturhistorie, sprog og folkeoplysning. Han er medarbejder ved TRAP Danmark og skriver desuden klummen ”Liv i sproget” i Kristeligt Dagblad.

Sted
Tuse, Kirkehuset, Tuse Byvej 47, 4300 Holbæk, Danmark
Pris
Det er gratis at deltage.