Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncertfortælling

Dato
Søndag d. 2. oktober 2022, kl. 15:00
Sted
Tuse Byvej 45, Tuse Byvej 45, 4300 Holbæk
Pris
Koncertfortællingen er gratis.

”Himmelhøjt jublende, til døden fortvivlet.”
Anne Franks dagbog med musik af J. S. Bach/Klezmer

Anne Franks dagbog er en af de mest læste bøger i verden, og et af de vigtigste vidnesbyrd om udslettelsen af Europas jøder under 2. Verdenskrig. Anne Frank og hendes familie var gået under jorden på flugt fra nazisterne, men i august 1944 blev gemmestedet afsløret. Hun blev deporteret og døde i Bergen-Belsen tre måneder før hun ville være fyldt 16, og blot en måned før koncentrationslejren blev befriet af britiske tropper.

Den stemme, der møder læseren i dagbogen, er en livlig, klarsynet og selvstændig ung pige med egne problemer, længsler, drømme og håb. I koncertens udvalgte tekstafsnit, møder vi en både jublende og fortvivlet Anne. Tilsvarende bærer de udvalgte musikstykker – koraler af J.S. Bach og traditionelle klezmernumre – både jubelen og fortvivlelsen i sig!

Blandt Johann Sebastians Bachs kirkemusikalske værker, til brug ved den protestantiske gudstjeneste, er koralen helt central. En række af disse koraler spilles til koncerten.

KLEZMERMUSIKKEN var jødernes musik og trøst i Østeuropa før 2. verdenskrig og som sådan skæbneforbundet med jødernes historie. Koncertens to musikere tager udgangspunkt i den gamle opfordring: at gøre musikken til en ordløs sang, en musik der har gjort sig fri af ordene, og som blot jubler og græder.

De tre medvirkende er alle garvede scenekunstnere:

NIS BANK-MIKKELSEN: Skuespiller og suveræn oplæser.

JENS SCHOU: Soloklarinettist med en særlig svaghed for klezmermusikkens livsglæde og melankoli.

ANDERS SINGH VESTERDAHL: Fantastisk harmonikaspiller, med verdensmusik som sit speciale.

Koncertfortællingen er gratis, og alle er velkomne. 
Vi glæder os til at se jer.